Op 11-11-2017 was de vuurdoop van het Gloednieuw Orkest en tevens de nieuwe hofkapel AopnormAol, dit gebeurde tijdens de liedjesverkiezing en presentatie van de Prins van 't Aopelaand

Facebook pagina

Nadat de Prins dreigde zonder hofkapel komen te zitten, staken Arno en Linda Ooms, Jelle en Ad van den Muijsenberg, Maud Menke en Ger Bosman de koppen bij elkaar, met als doel een nieuwe hofkapel te realiseren.

De muzikanten liggen niet voor het oprapen dus werd via de sociaalmedia, posters, flyers en de Rijsbergen Tam – Tam een oproep geplaatst voor nieuwe muzikanten. We begonnen met enkele open repetities eind augustus in het Nestje in Rijsbergen. Daar zaten wij dan, en ja hoor binnen enkele weken waren we met 14 muzikanten en het repeteren onder leiding van muzikaal leider Jelle van den Muijsenberg kon beginnen, met als start de 11de van de 11de viering bij Jack en Nel.

Het kiezen van de naam viel nog niet mee, via hetzelfde circuit zoals eerder genoemd vroegen wij om een leuke naam. Dat hebben we geweten, maar liefst 614 namen kwamen naar voren. Van de Engeltjes van ( fort)  Oranje tot “Das zu oons in Zundert Mar ore” het werd uiteindelijk AopnormAol.

 Met bijzondere steun van de Aopelaanders, Harmonie Sint Cecilia, Arno Ooms en Martens betonboringen kreeg Hofkapel AopnorMaol vorm. Het onthaal tijdens de presentatie van de Prins en AopnormAol tijdens de 11de van de 11de was overweldigend, AopnormAol was geboren. 

 

Aopnormaol

Agenda

11 november 2023 Elfde van dun Elfde
9 december 2023 66 jarig jublieum feest Aopelaanders
13 januari 2024 Rondgang krant
26 januari t/m 4 februari 2024 Bonte Avonden
9 februari t/m 13 februari 2024 Carnaval