11-11-2020

Het is zaterdagavond 14 november elf uur. Ik neem buiten bij het Nestje plaats in de draagstoel. “Ziedut zitte?” vraagt de voorzitter aan mij. Natuurlijk wel, ik heb zin om voor het 2e jaar de scepter over het Aopelaand te gaan zwaaien. Ik word door de mannen van de Raad van Elf de Harmoniezaal ingedragen. En dan om elf over elf maken mijn hofdames Romy en Ilse het gordijn van de draagstoel open en daar staan we dan onder de klanken van Aopnormaol op het podium te feesten…………

Ja, zo had het moeten zijn, maar zo is het niet gegaan. Geen gebruikelijke presentatie van de Prins en geen winnend carnavalslied. Het is allemaal anders dan anders het komende carnavalsseizoen. Nog nooit in de geschiedenis van CV De Aopelaanders is dit voorgekomen. OK, we hebben weleens wat problemen met het weer gehad maar dat valt in het niets bij de impact die het Coronavirus op ons traditionele carnavalsfeest heeft. Geen Bonte Avond, geen Kinderoptocht, geen Grote Optocht en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Maar ik wil niet in negativiteit blijven steken. Ik denk dat we niet moeten gaan kijken wat er allemaal niet kan, maar laten we gaan kijken wat er wel kan. En ook al is het niet veel, alles beter dan niets. We gaan met CV De Aopelaanders er toch alles aan doen om nog iets van een carnavalsgevoel bij de carnavalsvierders binnen te brengen. Als ik mensen hoor zeggen of schrijven dat er volgend jaar geen carnaval is, dan zijn dat geen echte carnavalisten. Het traditionele carnavalsfeest zoals we dat al jaren kennen, zal er inderdaad niet zijn maar carnaval blijft gewoon op de agenda staan. Ook in het Aopelaand. De komende maanden zal de tijd leren wat we kunnen doen. Ver vooruit plannen maken, is in deze tijd bijna niet mogelijk. We gaan het gewoon van week tot week bekijken.

Ik wil toch nog wel even stilstaan bij onze horecaondernemers. Voor ons als carnavalsvierders is het niet doorgaan van het traditionele feest, heel vervelend. Maar daar komen we wel weer overheen. Maar voor onze mensen in de horeca is het hun boterham. Ik wil ze bij deze dan ook alle steun en sterkte toewensen de komende tijd. En ik hoop voor jullie dat er snel weer wat mogelijk is. En tegen de mensen in het Aopelaand zou ik willen zeggen. Steun de horeca de komende tijd als ze bijvoorbeeld alternatieve ideeën presenteren. Die steun hebben ze echt nodig.

Zoals al gezegd, ik ben niet op de gebruikelijke wijze gepresenteerd dit carnavalsseizoen. Maar zoals ik al heb mede gedeeld aan CV De Aopelaanders: “Ondanks de Corona wil ik weer graag Prins van het Aopelaand zijn”. En ik heet hierbij ook onze nieuwe leden Jordy en Jasper van harte welkom bij onze vereniging.

Zelf hou ik van traditionele carnavalsklassiekers. En ik zou graag met een paar regels willen afsluiten van een paar gouwe ouwe die van toepassing zijn op deze gekke tijd. Aopelaanders, “Houd er de moed maar in” maar “Wat er ook gebeuren zal, we vieren altijd carnaval”.

ZIEDUT ZITTE!?

Alaaf,

Prins Jan-Knillis I

A70Q1455 1

Agenda

21 januari 2023

Rondgang krant 

3 t/m 12 februari 2023 Bonte Avonden

17 t/m 21 feburari 2023

Carnaval