Juryrapport huis- en straatversierwedstrijd 2021

Allereerst de complimenten voor alle deelnemers voor de genomen moeite om toch een carnavalssfeer in ons mooie Aopelaand te creëren, met dit jaar extra veel deelnemers

Link prijsuitreiking

Link Impressie van de huizen en straten

STRAATVERSIERWEDSTRIJD:

8 deelnemers aan deze categorie! En daarbij ontbreekt dan zelfs de Knijnestraat.

Veel diversiteit in de invulling van  de straatversiering.

Een waar genot om zoveel kleur en afwisseling in de creaties te zien, met uiteraard veel herkenbare elementen.

De jury heeft zich echter gericht op de categorie STRAAT-versierwedstrijd om uiteindelijk te kunnen bepalen wie als winnaar uit de bus komt dit jaar.:

  • Bierveld
  • CV Dun Hooirbaarg
  • Amarant

Bierveld met stip op 1 als straat, omdat de volledige straat versierd is met heel nadrukkelijke verwijzingen naar het motto “ziedut zitte” van dit jaar alsmede de uitbeelding van de naam van de straat en de diverse biermerken!

straat1

Toch heeft dun Hooibaarg de 2e prijs, omdat dit een ge-wel-di-ge invulling was door deze schitterende bouwploeg. Een ware puzzeltocht door ut Aopelaand met als rode draad de geel-zwarte Hooibaargkleuren. Een dikke pluim voor het originele idee.

straat2

Amarant heeft veel energie gestoken in de versiering van de diverses wooneenheden en het dorpsplein, waarbij het Dorpshuis een schitterend en carnavalesk versierd centrum is , vandaar een dik verdiende 3e prijs.

straat3

 

HUISVERSIERWEDSTRIJD GROTE AOPEN:

Ook hier geldt  dat een groot aantal deelnemers, maar liefst 10, een uiterste krachtinspanning heeft geleverd om in deze tijd van carnavalsquarantaine ut Aopelaand te voorzien van markante vensters, gevels en tuinen.

  • Familie Panis, Koningin Julianastraat 6A
  • Buurman en Buurman (Wilfried Verdonk), Tiggeltsestraat 4
  • Familie Christianen, Gommersstraat 54

Duidelijke winnaar dit jaar is de familie Panis, die de versiering heel actueel heeft gemaakt, zowel qua motto als het Coronakapsel.

huis1

Nr. twee is tevens een aanmoedigingsprijs voor het ludieke idee om ook een bouwschuurversierwedstrijd in te voeren. Motto prima verwerkt en een gezellig terrasje, da zien we zitte!

huis2

De familie Christianen heeft de 3e prijs, omdat deze versiering groots en duidelijk is aangebracht met alle elementen van ut carnaval in ons Aopelaand.

huis3

 

HUISVERSIERWEDSTRIJD GATAOPKUS:

In deze categorie ook al 5 deelnemertjes, waarbij de jury speciaal heeft gelet op het kinderlijke element, waarmee de prijswinnaars opvielen.

  • Tijn, Jop en babyzusje Lot Damen, Vogelven 14
  • Evi en Kaz van Gils, Clownstraat 1
  • Luna Martens, Maria Koijenstraat 11

De winnaars hebben mooie, zelf ingekleurde, kleurplaten verwerkt in de kleurrijke versiering van hun huis en tuin. Echt een kinderlijke topprestatie!

Gataopkes1

Evi en Kaz hebben flink uitgepakt en hebben zowel de clown als het motto prima verwerkt, zelfs tot de sneeuwpoppen aan toe!

Gataopkes2

Luna, nog een klein Gataopkuh, stond Aopetrots bij haar eigen versierde woning in de tuin, met de Aopelaandersvlag in top!

Gataopkes3

 

Verder hebben alle overige versierde Gataopkushuizen een dikke pluim verdiend en we hopen dat ze volgend jaar allemaal weer meedoen!

Agenda

21 januari 2023

Rondgang krant 

3 t/m 12 februari 2023 Bonte Avonden

17 t/m 21 feburari 2023

Carnaval