Straat- en Huisversierwedstrijd

 

Inmiddels  is het een jaarlijks terugkerend onderdeel van het carnaval in ’t Aopelaand: de Huis- en Straatversier Wedstrijd. Vele buurtgenoten steken de armen ineen om met hun straat of huis de titel te behalen. Dit alles onder het genot van een pilske of een bakje koffie, de gezelligheid en saamhorigheid staan immers centraal. Trommel de buren op en doe mee!

 

 

 

De Huis en Straat Versier Wedstrijd is in 2007 voor het eerst in het leven geroepen om het dorp meer bij het carnavalsfeest te betrekken. En met succes! De Knijnestraat, en de Alaaflaon zijn niet meer weg te denken uit het Aopelaandse carnaval en deze straten geven de het dorp en de grote optocht echt een geweldig aanzicht. Maar nieuwkomers als de clownstraot en de Teutzatstraat komen ok om de hoek kijken. Eigelijk maokt het nie uit, agge maar leut hed mee de versiering.

In zowel de categorie best versierde huis als best versierde straat is er een 1e, 2e en 3e prijs te winnen. Het belangrijkste punt waarop gejureerd zal worden is de sfeerverhoging in de straat. Zodra het pand of het huis bij de eerste bezichtiging 'wow' of een glimlach oproept krijgt het meer punten. Daarnaast wordt ook de betrokkenheid van de buurt beoordeeld. Hoewel moeilijk te meten is dit een zeer belangrijk criterium, een hoge betrokkenheid draagt immers positief bij aan de viering van het carnaval. Verder spelen de carnavaleske uitstraling en de verwerking van het motto een grote rol.

Meer informatie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Agenda

11 november 2023 Elfde van dun Elfde
9 december 2023 66 jarig jublieum feest Aopelaanders
13 januari 2024 Rondgang krant
26 januari t/m 4 februari 2024 Bonte Avonden
9 februari t/m 13 februari 2024 Carnaval