Uitslag huis- en straat versierwedstrijd 2022

Allereerst de complimenten voor alle deelnemers voor de genomen moeite om toch een carnavalssfeer in ons mooie Aopelaand te creëren, met een aantal nieuwe deelnemers een mooie ontwikkeling.

STRAATVERSIERWEDSTRIJD:

8 deelnemers aan deze categorie! Hoe mooi kan het zijn om samen met de buren de eigen straat te versieren met een hoop gezelligheid.

Met name een paar nieuwe deelnemers in de straatversierwedstrijd hebben het de jury lastig gemaakt, want iedere straat had wel iets speciaals.

Veel diversiteit in de invulling van  de straatversiering, maar dat maakt het extra mooi in ons Aopelaand!

Een waar genot om zoveel kleur en afwisseling in de creaties te zien, met uiteraard veel herkenbare elementen.

De jury heeft zich echter gericht op de categorie STRAAT-versierwedstrijd om uiteindelijk te kunnen bepalen wie als winnaar uit de bus komt dit jaar, wel alle drie nieuwkomers toevallig:

 1. Tietenkotters
 2. De Paoterkesstraot
 3. De Steken

Tietenkotters 1 als straat, omdat de straat echt een feestelijke uitstraling heeft, maar ook heel verzorgd is versierd met een duidelijke link naar het motto en Aopelaand.

De Paoterkesstraot op 2: heel carnavaleske straatversiering met een mooie link naar de eigen straatnaam. Veel diversiteit in de Paoters maakt dat deze straat een ereprijs verdient.

Nummer 3, de Steken: een heerlijke carnavaleske aankleding met pakkende Steekwoorden, zag er uitstekend uit, maar het motto kwam iets minder naar voren, waardoor de jury  deze straat op de 3e plaats laat steken. Dit is wel echt een uitstekend voorbeeld van samenwerking met de hele straat.

HUISVERSIERWEDSTRIJD GROTE AOPEN:

Ook hier geldt  dat de deelnemers een uiterste krachtinspanning hebben geleverd om ut Aopelaand te voorzien van markante vensters, gevels en tuinen.

 1. Diana van de Bemd: Jammer Johan, maar alle eer voor Diana!, Schitterend Aopelaands huis met een duidelijke vermelding van het motto.
 2. Familie Panis: de winnaars van 2021 hebben ook nu een ge-wel-di-ge prestatie geleverd met alle lof.
 3. Clausstraat 4: Carnaval kwam net iets te vroeg…..was bijna klaar. Wel leuk idee!

Extra vermelding: Luuk  Daemen hoeft zich niet lullig te voelen, maar mag zijn vrienden hartelijk danken voor de versiering van zijn huis.

HUISVERSIERWEDSTRIJD GATAOPKUS:

In deze categorie ook slechts 2 deelnemertjes. waarbij de jury speciaal heeft gelet op het feestelijke totaalplaatje.

 1. Clownstraot 1: heel kleurrijk en clwnesk met gezellig muziek in de tuin!
 2. Tijn, Jop en Lot Damen: wederom schitterend kleurwerk en mooie versieringen! Een hoop talent in de Vogelven. Maar je kan niet ieder jaar winnen, hoewel het een nek qaan nekrace is geworden!

 

 

Juryrapport huis- en straatversierwedstrijd 2021

Allereerst de complimenten voor alle deelnemers voor de genomen moeite om toch een carnavalssfeer in ons mooie Aopelaand te creëren, met dit jaar extra veel deelnemers

Link prijsuitreiking

Link Impressie van de huizen en straten

STRAATVERSIERWEDSTRIJD:

8 deelnemers aan deze categorie! En daarbij ontbreekt dan zelfs de Knijnestraat.

Veel diversiteit in de invulling van  de straatversiering.

Een waar genot om zoveel kleur en afwisseling in de creaties te zien, met uiteraard veel herkenbare elementen.

De jury heeft zich echter gericht op de categorie STRAAT-versierwedstrijd om uiteindelijk te kunnen bepalen wie als winnaar uit de bus komt dit jaar.:

 • Bierveld
 • CV Dun Hooirbaarg
 • Amarant

Bierveld met stip op 1 als straat, omdat de volledige straat versierd is met heel nadrukkelijke verwijzingen naar het motto “ziedut zitte” van dit jaar alsmede de uitbeelding van de naam van de straat en de diverse biermerken!

straat1

Toch heeft dun Hooibaarg de 2e prijs, omdat dit een ge-wel-di-ge invulling was door deze schitterende bouwploeg. Een ware puzzeltocht door ut Aopelaand met als rode draad de geel-zwarte Hooibaargkleuren. Een dikke pluim voor het originele idee.

straat2

Amarant heeft veel energie gestoken in de versiering van de diverses wooneenheden en het dorpsplein, waarbij het Dorpshuis een schitterend en carnavalesk versierd centrum is , vandaar een dik verdiende 3e prijs.

straat3

 

HUISVERSIERWEDSTRIJD GROTE AOPEN:

Ook hier geldt  dat een groot aantal deelnemers, maar liefst 10, een uiterste krachtinspanning heeft geleverd om in deze tijd van carnavalsquarantaine ut Aopelaand te voorzien van markante vensters, gevels en tuinen.

 • Familie Panis, Koningin Julianastraat 6A
 • Buurman en Buurman (Wilfried Verdonk), Tiggeltsestraat 4
 • Familie Christianen, Gommersstraat 54

Duidelijke winnaar dit jaar is de familie Panis, die de versiering heel actueel heeft gemaakt, zowel qua motto als het Coronakapsel.

huis1

Nr. twee is tevens een aanmoedigingsprijs voor het ludieke idee om ook een bouwschuurversierwedstrijd in te voeren. Motto prima verwerkt en een gezellig terrasje, da zien we zitte!

huis2

De familie Christianen heeft de 3e prijs, omdat deze versiering groots en duidelijk is aangebracht met alle elementen van ut carnaval in ons Aopelaand.

huis3

 

HUISVERSIERWEDSTRIJD GATAOPKUS:

In deze categorie ook al 5 deelnemertjes, waarbij de jury speciaal heeft gelet op het kinderlijke element, waarmee de prijswinnaars opvielen.

 • Tijn, Jop en babyzusje Lot Damen, Vogelven 14
 • Evi en Kaz van Gils, Clownstraat 1
 • Luna Martens, Maria Koijenstraat 11

De winnaars hebben mooie, zelf ingekleurde, kleurplaten verwerkt in de kleurrijke versiering van hun huis en tuin. Echt een kinderlijke topprestatie!

Gataopkes1

Evi en Kaz hebben flink uitgepakt en hebben zowel de clown als het motto prima verwerkt, zelfs tot de sneeuwpoppen aan toe!

Gataopkes2

Luna, nog een klein Gataopkuh, stond Aopetrots bij haar eigen versierde woning in de tuin, met de Aopelaandersvlag in top!

Gataopkes3

 

Verder hebben alle overige versierde Gataopkushuizen een dikke pluim verdiend en we hopen dat ze volgend jaar allemaal weer meedoen!

Uitslag straat-huis-versierwedstrijd

Uitslag straat versier wedstrijd 2020

 1. Knijnestraat – Van Oosterhoutstraat
 2. Alaaflaon – Gommersstraat
 3. TeutZat straat Chantal (voorzitter) Min. Verschuurstraat 15 Rob (penningmeester) Nassaustraat 15 Rob (secretaris) Nieuwe akker 7 Den bakker (chef bouwplaats) Past. Verbuntstraat 10

De Knijnestraat start met een goede basis, maar bouwt daar ieder jaar kleurig en fleurig op verder, dit jaar met mooie toevoegingen zoals de zwevende parachutisten. De muziek in de straat is en blijft van grote meerwaarde.

Overzicht huis versier wedstrijd (grote aopen)

 1. Jan en Jacqueline Nouws Gommersstraat 84
 2. Femke van den Bemd Gommersstraat 92
 3. Antoon Kokx en Jeannette Lochten Lagestraat 27  beste nieuwe binnenkomer

Dit jaar ging het nek-aan-nek tussen Gommerstraat 84 en Gommersstraat 92: het verschil zit in de (wan)smaak van de jury. Uiteindelijk viel de keuze unaniem op Jan en Jacqueline! Veel waardering voor de inzet van Femke. Antoon en Jeanette verdienen zeker een eervolle vermelding als voorbeeld hoe je van niets toch iets kunt maken!

Overzicht huis versier wedstrijd (gaopkes)

 1. Evi van Gils Clausstraat (Clownstraat) 1 
 2. Tijs, Liv en Noor van der Sande Sint Bavostraat 94

Ook hier zie je de verschillen: de kleurige soberheid van Sint Bavostraat 94 tegenover de uitbundige feestelijke ratjetoe aan de Clownsstraat. De jury koos deze laatste – de Clownsstraat – als uiteindelijke winnaar.

Straat- en Huisversierwedstrijd 2021

Zoals al bekend, gaat de optocht dit jaar helaas niet door. Maar samen kunnen we er alsnog voor zorgen dat er een carnavaleske sfeer in het dorp komt!

We nodigen jullie daarom allemaal uit om dit jaar actief deel te nemen aan de straat en/of huisversierwedstrijd, zodat jullie je creativiteit op deze manier aan het gehele dorp kunnen laten zien! Zo kunnen we er samen voor zorgen dat het carnaval in het Aopelaand alsnog niet zomaar voorbij gaat!

Deze unieke traditie zorgt voor een kleurrijke aankleding van ons Aopelaand tijdens carnaval, en dat willen we zeker in deze tijd niet verloren laten gaan. De versiering zorgt in de aanloop en tijdens carnaval bij veel mensen voor een glimlach op hun gezicht zodra ze weer langs ludiek aangeklede huizen en straten komen.

In de volgende categorieën worden prijzen uitgereikt:

 • Straatversierwedstrijd; LET OP! Houdt hierbij altijd rekening met de dan geldende regels van het RIVM en wees juist creatief door bv. samen met een groep een “straat” verdeeld over het dorp te maken. En stem natuurlijk alles online af.
 • Huisversierwedstrijd; maar zorg natuurlijk dat je eigen huis het állermooiste is.
 • Gataopkes huiswedstrijd; ook de kinderen worden opgeroepen om thuis aan de slag te gaan en hun huis te versieren. De kinderen die hun huis het mooist versieren, mogen samen met Prins Carnaval, de hofdames, de nar en pliesie pannenkoeken gaan eten.

Dus ga thuis lekker aan de slag en houd altijd rekening met de geldende RIVM regels.

Zorg dat uiterlijk de donderdag vóór carnaval (11 februari) alle versiering hangt, staat of ligt. Laat vóór 1 februari ook even weten dat je meedoet via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van je naam, adres en categorie (straat, huis of gataop).

Een deskundige jury komt dan een kijkje nemen en zal de winnaars van de verschillende categorieën bepalen.

De winnaars worden in in iedergeval bekend gemaakt met carnaval op social media. De verdere invulling hiervan zal later volgen en afhankelijk zijn van de dan geldende maatregelen

 Wanneer je je huis al aan het versieren bent voor carnaval, kan de enige echte Aopelaanders vlag écht niet ontbreken. Bestel hem snel! Voor maar 15 euro via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

SHV20SHV20 1

“Ziedut zitte?!”

Straat- en Huisversierwedstrijd

 

Inmiddels  is het een jaarlijks terugkerend onderdeel van het carnaval in ’t Aopelaand: de Huis- en Straatversier Wedstrijd. Vele buurtgenoten steken de armen ineen om met hun straat of huis de titel te behalen. Dit alles onder het genot van een pilske of een bakje koffie, de gezelligheid en saamhorigheid staan immers centraal. Trommel de buren op en doe mee!

 

 

Lees meer...

Agenda

21 januari 2023

Rondgang krant 

3 t/m 12 februari 2023 Bonte Avonden

17 t/m 21 feburari 2023

Carnaval