De voorzitter aan het woord

Aopelaand, 02/11/2022

Beste Aopelaanders,

Na 2 bijzondere jaren, staan we nu aan de vooravond van een nieuw carnavalsseizoen. Wij staan te popelen om te gaan starten en zijn zeer benieuwd wat ons de komende maanden allemaal te wachten staat! Wij van CV De Aopelaanders hebben het afgelopen jaar zeker niet stilgezeten.

Na het vertrek van Penningmeester Donny, Secretaris Mark (beiden in september 2021) en Voorzitter Arno (april 2022), moesten we binnen de periode van een jaar op zoek naar een volledig nieuw Dagelijks Bestuur. Gelukkig konden we intern wat van functie wisselen (Penningmeester Kees en Voorzitter Jasper C.) om de belangrijkste taken op te vangen, en met de aanwinst van 2 nieuwe bestuursleden (Jasper v. M. en Mark V.) waren we met 6 bestuursleden toch compleet genoeg om alle taken goed te verdelen. Hier zijn we dan ook zeker zeer goed samen uit gekomen!

We zijn verder trots te kunnen mededelen dat we met de ‘Elfde van dun Elfde’ nieuwe raadsleden kunnen presenteren, waardoor we bijna een complete ‘Raad van Elf’ zijn! Mocht je zelf nog geïnteresseerd zijn om die laatste raadsplekken (m/v) in te vullen en mee carnaval te organiseren, schroom dan niet om contact op te nemen! Er zijn namelijk nog 4 vacatures in de Raad van Elf.

De deelnemers aan de Elfde van dun Elfde viering zijn ondertussen hard bezig om de mooiste nieuwe carnavalskrakers samen te brengen voor het Liedjesfestijn. Er wordt dus druk aan liedjes geschreven en gerepeteerd. Het feest zal plaatsvinden op zaterdag 12 november in de Harmoniezaal. Op deze avond zal eveneens de nieuwe Prins met zijn Gevolg voorgesteld worden aan het Aopelaand!

Na het succes van de afgelopen jaren kunnen we alvast mededelen dat we naast onze eigen Raad van 11 ook weer een complete Jeugdraad present hebben. De Jeugdraad met Jeugd-Prinses en Jeugd-Prins zal op vrijdag 11 november op De Sint Bavo-basisschool bekend gemaakt worden. Op zaterdag 12 november worden ze eveneens voorgesteld aan het grote publiek.

Ondertussen is onze Hofkapel AopnormAol ook alweer druk aan het repeteren om helemaal gereed te zijn voor hun 6de carnavalsseizoen. Afgaande op de repetities kan ik u zeggen dat het zeker fantastisch klinkt!

De leden van de Bonte Avond Werkgroep zijn in oktober gestart met de toneel repetities, zodat jullie in februari 2023 een opzwepende carnavaleske voorstelling kunnen aanschouwen vol nieuw talent!

Ondanks het lange bouwseizoen van afgelopen jaar, maar dankzij de grote inspanning van alle vrijwilligers en carnavalsverenigingen, is er een hele bijzondere en zeer gezellige optocht met Pasen gehouden! We zijn daarom zeer verheugd dat de bouwschuren nu weer gereed gemaakt worden voor het creeren van nieuwe prachtige carnalvalswagen voor de Grote Optocht op de gebruikelijke zondag in februari.

In januari vindt dan eindelijk het Prins-Geburenbal plaats in het Aopelaand voor alle Bredase Geburen.

Het begint nu echt steeds meer te kriebelen! Ik kan niet wachten tot wij de nieuwe samenstelling van CV De Aopelaanders kunnen presenteren, zodat we er samen met het hele Aopelaand een prachtig carnaval van kunnen maken!

Op naar Carnaval 2023! WE HOUWE ’T NIE MIR!!

ALAAF! En tot snel,

Jasper Coremans

Voorzitter CV “De Aopelaanders”

 

A70Q3965 klein

Elf van dun Elfde 2022

🚨LET OP! Nog maar 2 dagen om je in te schrijven!🚨
Lieve aopelaanders, op 12 november trappen we carnaval weer af tijdens de elfde van dun elfde!! Vergeet je niet in te schrijven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om mee te doen met de liedjesverkiezing! We kijken er naar uit 😍🥳🤡
 
11 11 2022 poster klein

Voorstellen nieuwe regisseur Bonte Avond - Edwin Mathijssen

Na het voorstellen van de nieuwe spelers Ilse, Eva en Robin is het mijn beurt. Mijn naam is Edwin Mathijssen, 43 jaar. Getrouwd met mijn lieve Ingrid en wonend in ons prachtige Aopelaand. Laura, Merel en Tijn maken het plaatje van ons gezin compleet. In het dagelijks leven werkzaam als operationeel manager bij A.i Automatisering, waar we met heel veel plezier assurantiesoftware ontwikkelen. Vraag maar aan @Jasper van Megroot 😉
Dit voorstellen is een beetje raar, want helemaal nieuw bij de Bonte Avond ben ik niet.
Dit voelt als terugkomen op ‘t ouwe nest en dat voelt ontzettend goed. In 2017 nam ik na 18 jaar Bonte Avond met enorme pijn in het hart afscheid van deze fantastische club. Om er nog maar een gezegde tegenaan te gooien, het bloed kruipt waar het niet gaan kan.
Er zijn bij het vertrek van Bart Haast en Mark Koeken grote schoenen te vullen, maar met ontzettend veel zin neem ik het regie stokje van ze over.
Met de schrijvers- en spelersgroep is reeds een voortvarende start gemaakt en het belooft een mooi verhaal te worden!
Wij gaan de komende maanden aan de slag en hoop je te zien tijdens één van de voorstellingen gehouden tussen 3 en 12 februari 2023!
 
310073435 163845296316292 3664994950843522567 n

Voorstellen nieuwe speler Bonte Avond - Robin Kustermans

De kogel is eindelijk door de kerk, mijn bonte avond-uur gaat beginnen.
Mijn naam is Robin Kustermans, geboren, getogen en woonachtig samen met mijn vriendin Amber in 't mooie Aopelaand. (Rustend) lid van CV Konstaant Aandurs, dus tijd genoeg om bij deze club aan de slag te gaan. Ik heb er ontzettend veel zin in!
Hopelijk tot dan en anders tot ziens!
 
309529635 162316509802504 2038670168788328347 n

Voorstellen nieuwe speelster Bonte Avond - Eva Brouwer

Omdat ik een nieuwe uitdaging ga beginnen als speler bij de Bonte Avond, is mij gevraagd om mezelf even voor te stellen. Bij deze😉! Mijn naam is Eva Brouwer ben samen met Jeroen en bonusmama van Diede en Siem, we wonen in een dorpje verderop. Ik ben werkzaam als gedragswetenschapper in het speciaal onderwijs. Daarnaast ben ik altijd lekker druk met familie, vriend(inn)en, potje darten of tennissen/sporten. Ik hou van lekker eten en drinken en mijn nutteloze talent is om hiervan foto’s maken. Ik hoop dat ik jullie met mijn enthousiasme en gekkigheid kan gaan vermaken tijdens de Bonte Avonden.

Houdoe!

 

306940361 160648263302662 5555940422686454474 n

Voorstellen nieuwe speelster Bonte Avond - Ilse Janssen

Hi! Mijn naam is Ilse Janssen – van Helmont, sinds een paar maanden getrouwd en zelf vind ik Ilse Janssen toch beter klinken als Ilse van Maikel of alle andere verwijzingen.. 😉
Van oorsprong een Eerselse maar ik voel me helemaal thuis in Rijsbergen.
De afgelopen jaren heb ik als “aanhang” van de raad van 11 het carnaval in ’t Aopelaand van dichtbij mee mogen maken. 🎉
Een paar maanden geleden werd ik gevraagd of ik het zou zien zitten om mee te doen aan de Bonte Avond.
Het lijkt me heel gaaf om hier mijn steentje aan bij te dragen en deel uit te maken van deze mooie club mensen.
Ik heb zin om samen aan de slag te gaan de komende tijd en tegelijkertijd vind ik het ook stik spannend!
Hopelijk zie ik jullie in de aanloop naar carnaval in één van de Rijsbergse horecagelegenheden. 🥳
 
306091563 158724283495060 5887275966263403758 n

Startlijst Optocht 17 april 2022

STARTLIJST GROTE OPTOCHT 17 APRIL 2022 AOPELAAND

Start optocht 12:30

Wagens Uiterlijk 11:30 aanwezig

Individueel,groepen en deelnemers kinderoptocht uiterlijk 12:00 aanwezig.

deelnemers kinderoptocht kunnen vanaf 11:00 hun startnummer ophalen bij Het Kaffee

Route optocht:Ettenseweg-Gommerstraat-Kon. Julianastraat -St Bavostraat

Agenda

21 januari 2023

Rondgang krant 

3 t/m 12 februari 2023 Bonte Avonden

17 t/m 21 feburari 2023

Carnaval