Elf-Elf viering 2023

RIJSBERGEN - Alaaf Aopelaanders!
Was het vorige liedjesfestijn nog een halfjaar uitgesteld vanwege corona, nu werd het slechts een dag gehouden na 11.11.22. Afgelopen zaterdag was de Harmoniezaal weer bezet voor Elfde van de Elfde. En wat voor ééntje, …
De muziek begon om 19:11 en al snel liep de zaal vol met jeugd in de leeftijd van 77 tot 11, echt alles was vertegenwoordigd en iedereen danste en hoste op de muziek van DJ Mattie die er de sfeer goed in hield. Om elf over acht werd de stoel binnen gedragen en kwamen daar een super enthousiaste jeugd prinses … en prins … uit. Samen met hun jeugdraad gaan zij er een mooi carnaval van maken.

Aan de liedjeswedstrijd deden maar liefst vijf bouwclubs mee. Worstenbrood, Konstaant Aandurs, Korschot, Goed Zat Geleuter en Zwart Moerken. Deze helden waren de winnaars van 2 zware voorronden wist de spreekstalmeester Lars te vertellen.
De gespannen verwachtingen voor carnaval golfden door de zaal heen in een lange polonaise. ‘We houwe ‘t nie mir!!’ was veelvuldig te horen. Niet alleen uit de kelen van de feestvierders in de zaal, maar zeker ook van de toppers op het toneel. In het chinees, brabants

en zelfs plat-hollands brachten zij om beurten hun liedjes ten gehore. Er was zelfs een heuse bier-medley waarin een knoopje werd gelegd naar het motto van het vorige jaar. Wat een creativiteit!
De prins werd traditioneel om 11 over 11 in een stoel binnengedragen en bekend gemaakt. Jan-Knillis I gaat ons nogmaals een jaar voor in de leut het gaat dus weer helemaal goed komen!
De spanning werd flink opgevoerd want als laatste stond de prijsuitreiking op het programma en het koste moeite om al het enthousiasme van de liedjes zangers in goede banen te leiden.
De eerste prijs ging naar CV Korschot en zij kregen ook de publieksprijs. Ze werden op de voet gevolgd door CV Konstaant Aandurs met een tweede prijs en CV Goed Zat Geleuter kaapte de derde prijs weg voor de neus van de andere deelnemers.
Een leutige eerste bijeenkomst van het jaar. De Aopelaanders zijn weer even los geweest want
We houwe ’t nie mir!!

hoogheid 2

 jeugdraad korschot

 

11-11-2020

Het is zaterdagavond 14 november elf uur. Ik neem buiten bij het Nestje plaats in de draagstoel. “Ziedut zitte?” vraagt de voorzitter aan mij. Natuurlijk wel, ik heb zin om voor het 2e jaar de scepter over het Aopelaand te gaan zwaaien. Ik word door de mannen van de Raad van Elf de Harmoniezaal ingedragen. En dan om elf over elf maken mijn hofdames Romy en Ilse het gordijn van de draagstoel open en daar staan we dan onder de klanken van Aopnormaol op het podium te feesten…………

Ja, zo had het moeten zijn, maar zo is het niet gegaan. Geen gebruikelijke presentatie van de Prins en geen winnend carnavalslied. Het is allemaal anders dan anders het komende carnavalsseizoen. Nog nooit in de geschiedenis van CV De Aopelaanders is dit voorgekomen. OK, we hebben weleens wat problemen met het weer gehad maar dat valt in het niets bij de impact die het Coronavirus op ons traditionele carnavalsfeest heeft. Geen Bonte Avond, geen Kinderoptocht, geen Grote Optocht en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Maar ik wil niet in negativiteit blijven steken. Ik denk dat we niet moeten gaan kijken wat er allemaal niet kan, maar laten we gaan kijken wat er wel kan. En ook al is het niet veel, alles beter dan niets. We gaan met CV De Aopelaanders er toch alles aan doen om nog iets van een carnavalsgevoel bij de carnavalsvierders binnen te brengen. Als ik mensen hoor zeggen of schrijven dat er volgend jaar geen carnaval is, dan zijn dat geen echte carnavalisten. Het traditionele carnavalsfeest zoals we dat al jaren kennen, zal er inderdaad niet zijn maar carnaval blijft gewoon op de agenda staan. Ook in het Aopelaand. De komende maanden zal de tijd leren wat we kunnen doen. Ver vooruit plannen maken, is in deze tijd bijna niet mogelijk. We gaan het gewoon van week tot week bekijken.

Ik wil toch nog wel even stilstaan bij onze horecaondernemers. Voor ons als carnavalsvierders is het niet doorgaan van het traditionele feest, heel vervelend. Maar daar komen we wel weer overheen. Maar voor onze mensen in de horeca is het hun boterham. Ik wil ze bij deze dan ook alle steun en sterkte toewensen de komende tijd. En ik hoop voor jullie dat er snel weer wat mogelijk is. En tegen de mensen in het Aopelaand zou ik willen zeggen. Steun de horeca de komende tijd als ze bijvoorbeeld alternatieve ideeën presenteren. Die steun hebben ze echt nodig.

Zoals al gezegd, ik ben niet op de gebruikelijke wijze gepresenteerd dit carnavalsseizoen. Maar zoals ik al heb mede gedeeld aan CV De Aopelaanders: “Ondanks de Corona wil ik weer graag Prins van het Aopelaand zijn”. En ik heet hierbij ook onze nieuwe leden Jordy en Jasper van harte welkom bij onze vereniging.

Zelf hou ik van traditionele carnavalsklassiekers. En ik zou graag met een paar regels willen afsluiten van een paar gouwe ouwe die van toepassing zijn op deze gekke tijd. Aopelaanders, “Houd er de moed maar in” maar “Wat er ook gebeuren zal, we vieren altijd carnaval”.

ZIEDUT ZITTE!?

Alaaf,

Prins Jan-Knillis I

A70Q1455 1

Aopelaanders breien zich vur op Elfde van dun Elfde

Zaterdag 7 november a.s. is het weer zover. Het carnavalsseizoen 2016 wordt in het Aopelaand traditioneel geopend met Dun Elfde van dun Elfde. Dit feest zal plaatsvinden in de Harmoniezaal in Rijsbergen. Er staat weer het nodige te gebeuren op deze avond.
A70Q0316 1

Lees meer...

Korschot wint liedjesfestijn Elfde van dun Elfde

Afgelopen zaterdag 9 november vond het Elfde van dun Elfde bal plaats van CV ‘de Aopelaanders’ met het motto ‘We D(w)aole Af!’. 10 deelnemers streden om de titel 'Carnavalsied 2020'. 

KorschotDe avond werd om half 9 afgetrapt door het Nie te Degeluk met aansluitend een geweldig optreden van de Toekomst namelijk Kaz trad op met zijn Dwergen koor. Daarna passeerde veel bekende deelnemers zoals, Cv dun Hooibaarg, CV Goed zatgeleuter, CV Konstaant Aandurs, CV Korschot, CV Worstenbrood, CV Zwart Moerke en nog vele andere Rond half elf hadden alle deelnemers hun liedje ten gehore gebracht en kon de jury in beraad.

De jury had een zware taak in het verkiezen van een winnaar van het liedjesfestijn. Om klokslag 12 uur was het dan ook zover dat de jury na zwaar beraad de uitslag overhandigde aan Prins Jan-Knillis dun eerste. Als eerste maakte de Prins CV Konstaant Aandurs en Hofkapel Aopnormaol bekend als respectievelijk nummer 3 en 2 van het liedjesfestijn. Waarna de spanning toenam en Korschot met hun nummer We D(w)alen af bekend gemaakt werd als winnaar van het van het carnavalslied 2020!

Aopelaanders breien zich vur

Nog een aantal weken en dan gaan CV De Aopelaanders weer beginnen aan een nieuw carnavalsseizoen onder het motto “We breien ons vur”. Traditiegetrouw wordt het seizoen geopend met de viering van Dun Elfde van dun Elfde. Dit zal plaatsvinden op zaterdag 7 november a.s. in de Harmoniezaal.

Op deze avond zal het carnavalslied 2016 gekozen worden. Wie wordt de opvolger van Pretband D’Aops? De liedjesschrijvers en –makers zijn zich al weken aan het voorbereiden op een spetterend optreden. Iedereen is benieuwd wie ditmaal weer het Aopelaands podium onveilig gaan maken. Individueel, met tweeën of met een groep, het maakt allemaal niet uit. Iedereen kan en mag meedoen. Deelnemen is belangrijker dan winnen, het plezier staat voorop. Komt bijvoorbeeld Teut Zat weer met een verrassing, gaat Korschot weer de zaal op stelten zetten? Iedereen is razend benieuwd naar de liedjes.

Je kunt je opgeven voor 3 november a.s. door het inschrijfformulier te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Het inschrijfformulier is te vinden op www.aopelaanders.nl.

Op deze avond zal ook het nieuwe leutteam gepresenteerd worden. Er komt een nieuwe nar, nieuwe hofdames en wellicht ook een nieuwe prins! De enige die zeker zal blijven is onze pliessie Jurgen.

Voor de rest is het een groot vraagteken. We breien ons vur op weer een onvergetelijk carnavalsseizoen en heel veel deelnemers aan Dun Elfde van dun Elfde.

Download hier het inschrijfformulier

Motto2016-1

Start Carnaval 2019 in het Aopelaand: 11-11 viering

Ook dit jaar zal het carnavalsseizoen weer geopend worden met de viering van de Elfde van dun Elfde, dat plaats zal vinden op zaterdag 10 november. Dit jaar staat er deze avond van alles te gebeuren. De avond zal natuurlijk in het teken staan van de prins, wie o wie zou het dit jaar toch zijn? En wie zal dit jaar zijn gevolg zijn de Hofdames, Pliessie en Nar. Omstreeks Elf over elf zal hij tevoorschijn komen en zal hij een heel jaar kunnen regeren over het Aopelaand. En welke verassingen zullen ons nog meer te wachten staan, dus zorg dat je erbij bent!

Maar voorafgaand zal er weer gestreden worden om het beste carnavalslied 2019. Wie wordt de opvolger van de Korschot? Het beloofd een leuke en gezellige avond te worden, met een gezonde strijdlust. Dus zorg dat je ook tijdig je inschrijving inlevert en goed voorbereid de strijd aan gaat. Zeker gezien ondertussen de eerste inschrijvingen al binnen komen.

Op zaterdag 10 november zullen de deuren van de Harmoniezaal vanaf 19.00 uur worden geopend. Voor 19.30 uur dienen de deelnemers zich te melden bij de organisatie, waarbij via loting de volgorde zal worden bepaald. Omstreeks 20.00 uur zal worden gestart met de eerste deelnemers.

Deelnemers dienen zich uiterlijk 2 november 2018 voor de Elfde van dun Elfde viering aan te melden voor deelname. Inschrijven kan per mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Voor meer informatie kan u contact op nemen via de mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch 06-15879663, natuurlijk kunt u ons ook vinden via Facebook op CV de Aopelaanders

 

Elfde van dun Elfde

Op zaterdag 13 november a.s. zal de Elfde van dun Elfde viering plaatsvinden. Met 20 deelnemers en een fantastisch winnend lied was de editie van 2009 een enorme knaller. We hopen dan ook van harte dat de 31editie van dit festijn een enorme succes gaat worden.

 

 

Op zaterdag 13 november zullen de deuren van de Harmoniezaal vanaf 19.00 uur worden geopend. Voor 19.30 uur dienen de deelnemers zicht te melden bij de organisatie, waarbij via loting de volgorde zal worden bepaald. Om 19.45 uur zal worden gestart met de eerste deelnemer.

 

Deelnemers kunnen zich vanaf heden aanmelden bij Mark Rennen. Bij het aanmelden dient u gebruik te maken van het inschrijfformulier.

Deelnemers dienen zich uiterlijk 8 dagen voor de Elfde van dun Elfde viering aan te melden voor de verkiezing. Inschrijven kan schriftelijk of per mail.

  • E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Adres: Den Hooiberg 82

Bij of na aanmelding dient de tekst van het lied te worden aangeleverd via e-mail. Als het liedje wordt begeleid door muziek via een CD dan graag vooraf deze cd afgeven op het adres Den Hooiberg 82.

 

Voor meer informatie neemt u contact op met Mark Rennen via telefoonnummer 06-20963272.

 

Agenda

11 november 2023 Elfde van dun Elfde
9 december 2023 66 jarig jublieum feest Aopelaanders
13 januari 2024 Rondgang krant
26 januari t/m 4 februari 2024 Bonte Avonden
9 februari t/m 13 februari 2024 Carnaval